Alastair Beveridge, direktor AlixPartnersa, savjetnika u restrukturiranju Agrokora, kazao je u intervjuu Jutarnjem listu da bi smjena izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka ugrozila proces restrukturiranja koncerna, a istaknuo je i da vjeruje da će taj proces završiti u zakonskom roku.

“Zakon o izvanrednoj upravi propisuje jednogodišnje razdoblje i mi nastavljamo raditi prema tome. Ako nam razne okolnosti ne budu previše odvraćale pozornost od osnovnog posla, vjerujemo da u tom razdoblju možemo ostvariti cilj”, kazao je Beveridge u intervjuu Jutarnjem listu, objavljenom u subotu.

Na pitanje bi li rušenje Ramljaka zbog političkog pritiska ugrozilo proces restrukturiranja Agrokora, direktor AlixPartnersa odgovorio je kako bi “to apsolutno ugrozilo proces, Ante je sastavni dio uspjeha koji smo već ostvarili u razdoblju izvanredne uprave”.

Premijer Andrej Plenković zatražio je prošloga tjedna dokumentaciju vezanu uz angažiranje savjetnika u Agrokoru nakon što je u medijima objavljeno kako je, između ostalih, bivša tvrtka izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management sklopila ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna.

Zbog toga se već danima u javnosti vode rasprave o visokim savjetničkim naknadama i mogućem sukobu interesa Ante Ramljaka.

Od početka projekta na restrukturiranju Agrokora aktivno su u timu AlixPartnersa radile i rade, uključujući međunarodne i domaće savjetnike, do 34 osobe, izvijestila je ovih dana ta savjetnička tvrtka. Domaće tvrtke odabrane kao podizvođači AlixPartnersa su Altera Corporate Finance, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri te Texo Management.

Cijeli članak možete pročitati na: dnevno.hr

Foto: HINA