Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics izvijestio je u srijedu o skoku neto dobiti u četvrtom prošlogodišnjem tromjesečju zahvaljujući ponajprije potražnji za memorijskim čipovima i zaslonima.

U razdoblju od listopada do prosinca neto dobit poskočila je 73 posto, na 12.260 milijardi wona (11,4 milijardi dolara), što je najveći iznos tromjesečne dobiti u povijesti Samsung Electronicsa.

Prihodi su im uvećani 23,7 posto, na 65.980 milijardi wona.

Samsung Electronics, vodeća podružnica grupe Samsung, bio je prisiljen progutati gorku pilulu u vidu poražavajućeg povlačenja s tržišta Galaxy Note 7 i uhićenja potpredsjednika Leeja Jae-Yonga zbog optužbi za korupciju, ali njegova poslovna izvješća svjedoče o dobrim rezultatima.

Operativna dobit porasla im je u četvrtom tromjesečju 2017. godine za 64,3 posto, na 15.150 milijardi wona, u skladu s procjenama s početka godine.

Motor dobrih tromjesečnih rezultata bila su poslovanja s dijelovima, pri čemu je najveći doprinos dao odjel memorijskih proizvoda koji proizvodi memorijske čipove DRAM I NAND.

Cijeli članak možete pročitati na: rs.seebiz.eu

Foto: HINA