PARIZ, 26. siječnja 2017. (Hina/AFP) – Francuski proizvođač luksuzne robe LVMH izvijestio je o solidnom rastu dobiti u 2016. godini, ukazujući na geopolitičku i valutnu nesigurnost i izražavajući oprezan optimizam u pogledu poslovanja u 2017.

Neto dobit grupe porasla je u 2016. godini 11 posto, na 3,98 milijarde eura. Prihodi su uvećani pet posto, na 37,6 milijardi eura.

U grupi čiji brendovi uključuju Louis Vuitton, Fendi, Givenchy, Guerlain i Sephoru tvrde da su prošle godine zabilježili “rekordne prihode i dobit”.

LVMH je “postigao izvrsne rezultate u 2016. godini u kontekstu geopolitičkih i ekonomskih nestabilnosti”, konstatira izvršni direktor Bernard Arnault u priopćenju objavljenom u četvrtak.

U kompaniji su optimistični i u pogledu poslovanja u novoj godini.

“Unatoč okruženju geopolitičke i valutne nesigurnosti LVMH je dobro opremljen da u 2017. održi zamah u svim poslovnim grupama”, navodi se u priopćenju grupe.

Arnault pritom napominje da u “kontinuirano neizvjesnom okruženju” računaju ponajprije na privlačnost brendova i snažnu poziciju u segmentu luksuznih roba. Nije ipak želio iznositi konkretne procjene dobiti ni prihoda u ovoj godini.

(Hina)