Hrvatski proizvod “iTherapy” sa uključenim inovativnim konceptom totalnog pročišćavanja zraka unutarnjih prostora, između ostalog i protiv bioaerosola te bakterija i virusa, u ponedjeljak je nagrađen zlatnom medaljom na međunarodnom natjecanju ˝Inventions VS Corona“ te je među 202 ponuđena inovativna proizvoda iz 35 zemalja izabran za svjetski doprinos rješavanju pandemije koronavirusa.

To je još jedno u nizu sjajnih priznanja koje je dobila inovacija Splićanke Inge Kovačić Sindik i tvrtke “Kristalna ideja” u kojoj je nagrađivana inovatorica direktorica i voditeljica razvoja.

-Sve su mi nagrade važne kao poticaj za daljnji rad, međutim ovu ću ipak izdvojiti zbog trenutka u kojem je priznanje došlo. Naime, prvi put u modernoj povijesti, čovječanstvo se susreće sa globalnim problemom, pandemijom COVID-19, te zračnim širenjem korona virusa SARS-CoV-2 – kazala nam je Inga Kovačić Sindik.

Nadalje ističe kako je hitno trebalo ponuditi tehničko tehnološki inovacijski odgovor koji ima za cilj spašavanje života, očuvanje radnih mjesta, svih naših obrta, poduzeća, hotela i apartmana.
– U onom trenutku kada ste deaktivirali viruse u zraku, tada ste značajno spriječili njegovo širenje a time ste vaš prostor učinili zdravstveno sigurnim a to je upravo ono što “iTherapy” radi – naglašava splitska inovatorica.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay