SPLIT, 9. svibnja 2017. (Hina) – Na ovogodišnjoj, 6. Shift konferenciji, koja će se 1. i 2. lipnja održati u Splitu, očekuje se oko 1500 posjetitelja i govornika, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program te jedne od najvećih informatičkih konferencija u jugoistočnoj Europi. 

Splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja smatra da se radi o izvrsnom događaju koji okuplja brojne informatičare i start-upove u području visokih tehnologija što je izuzetno bitno za cijelu zajednicu.

“Ne smijemo se oslanjati samo na turizam, iako je turizam izuzetno bitan, nego moramo ulagati i u visoku znanost i ova je konferencija veliki doprinos tome”, rekao je Ževrnja na konferenciji za novinare održanoj u zgradi županije.

Po podatcima koje je iznio, u Splitsko-dalmatinskoj županiji do danas je registrirano i bavi se IT sektorom oko 700 obrta i malih poduzeća, koja imaju više od 2500 zaposlenika. “Prošle godine su oni imali oko 200 milijuna kuna dobiti, a neke naše županijske tvrtke iz IT sektora obavljaju i informatičku podršku za američka sveučilišta. Imamo zaista sjajne ljude i smatram da ovu granu gospodarstva možemo još više unaprijediti”, kazao je Ževrnja.

Konferenciju organizira startup Codeanywhere, a organizator konferencije Ivan Burazin najavljuje kako će i ove godine predavanja održati utjecajni govornici iz Silicijske doline, predstavnici Microsofta, Skypea, Herokua, BitBucketa, DigitalOceana, Toptala, Autodeska, Trivaga i mnogih drugih.

U sklopu Shift konferencije po prvi će se put održati i praktične radionice te će se posjetitelji kroz 16 workshopova moći upoznati s najnovijim trendovima i tehnologijama, dok će se u zabavnom dijelu održati natjecanja iz raznih virtualnih sportova, itd.

 

(Hina)