Od 22. -24. rujna 2016.g. u hotelu Radisson blu resort održava se dvadesetčetvrta SOFTcom konferencija o telekomunikacijama, softveru i računalnim mrežama u organizaciji FESB-a splitskog Sveučilišta i CCIS (Communication and information society Croatia).

Na jučerašnjem svečanom otvorenju sudionike iz tridesetak zemalja pozdravili su prof. Dinko Begušić, supredsjedatelj Konferencije, dekan FESB-a prof. Sven Gotovac, rektor splitskoga Sveučilišta Šimun Anđelinović i župan Zlatko Ževrnja.

softcom-konferencija-005

U svom pozdravnom govoru prof. Begušić je istaknuo da su organizatori primili ukupno 167 radova koji će biti prezentirani na ovoj konferenciji čime se nastavlja dugogodišnja tradicija ovog znanstvenog skupa koji je polučio niz visokokvalitetnih Zbornika radova.

Uz ovu konferenciju, kompanija „Ericsson Nikola Tesla“ je organizirala petu radionicu o inžinjerskom softveru u praksi. Vrijedi istaknuti i HAKOM-ov okrugli stol na temu izgradnje infrastrukture širokopojasnog interneta te oblika financiranja kao jednu od aktualnih tema u ovom trenutku u Republici Hrvatskoj.

softcom-konferencija-006

softcom-konferencija-003

softcom-konferencija-002