Prema podacima Financijske agencije (FINA), prosječna mjesečna neto plaća u splitskoj tvrtki Golar viking management koja upravlja i održava plutajući LNG terminal u Omišlju na Krku iznosi 778.670 kuna i to je najveća prosječna mjesečna neto plaća koja se isplaćuje u Hrvatskoj, prenosi Danica.hr.

Golar viking management ima dva zaposlena, od kojih svaki godišnje zaradi 9,34 milijuna kuna neto.

Plutajući LNG terminal služi za prihvat LNG brodova, uplinjavanje te isporuku u plinski transportni sustav do krajnjih kupaca.

Drugu najveća mjesečna neto plaća u Hrvatskoj iznosi 86.700 kuna, a isplaćuje je splitska tvrtka za upravljanje nekretninama Mejaši prvi. Tvrtka posjeduje zemljišta na kojem je izgrađen trgovački centar Mall of Split. Mejaši prvi imaju jednog zaposlenog.

Treća najveća mjesečna neto plaću iznosi 61.700 kuna, a isplaćuje je farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline koja ima 11 zaposlenih. Četvrta najveća iznosi 47.400 kuna, a isplućuje je farmaceutska tvrtka Sanofi-Aventis koja ima 44 zaposlena. Peta najveća iznosi 45.400 kuna, a isplaćuje je Microsoft Hrvatska koji ima 58 zaposlenih.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay