– Imao sam pet, šest gaža, a trebalo ih je biti barem 20. Malo sam se ove godine odmarao. Nikome nije lako, sve je na čekanju, pa tako i glazba. A na ovim koncertima koje sam održao mjerila se temperatura. Sve po propisima – kaže nam Mladen Grdović (62) i dodaje:

– Ako ne bude nastupa i dalje, imam od čega i kako živjeti. Imam svoju kuću, djedovinu i barku pa ću ići na more i loviti lignje, malo ću i komponirati – kaže nam za kraj.

Njegove stavove dijeli i istarski slavuj Alen Vitasović (52).

– U posljednjih pet mjeseci sam imao samo jedan nastup, a do kraja godine vjerojatno neću imati ništa, eventualno za Božić neki nastup – kaže Vitasović.

Ja uopće nisam skup, moj nastup stoji oko dvije i nešto tisuće eura. Od toga tisuću eura dam dečkima iz benda, sebi uzmem tisuću eura, a ostatak ide na razglas itd. Riječ je o novcu na koji sam računao ovo ljeto, jesen i zimu, a koji neće postojati – kaže nam Alen i dodaje:

– Brao sam krumpire i prije, to mi uopće nije problem, mene nije sram ništa raditi, samo da se radi i da je pošteno, mogu biti i konobar.

I dok je Vitasović imao jedan koncert, Lokin (77) zasad je bez gaža.

-Nemam kredite, ne idem po skupim druženjima, još skupljim večerama, ručkovima. I mogu tako izdržati zauvijek. Važno mi je platiti režije i imati za jesti. Ako će biti potrebno, prodat ću auto. Ni on mi ne treba. Pomoć države ne očekujem niti ću je tražiti. – kaže Lokin.

Cijeli članak možete pročitati na: 24sata.hr

Foto: Pixabay