U ‘Bijeloj knjizi‘ Udruge stranih ulagača tri su ambiciozna cilja: demografska stabilizacija, dostizanje 90 posto dohotka EU-a i Hrvatska među top 25 poslovnih i investicijskih destinacija. Sve to do 2030. Ima i dio kako bi se to moglo ostvariti

Prije dva tjedna u ‘Ekonomalijama‘ pod naslovom ‘Da je meni četiri godine vlasti…‘ bilo je konstatirano da u Hrvatskoj svi kritiziraju vlast, ali nitko ne nudi što bi radio da osvoji mandat za njezino sastavljanje. Ovog utorka, međutim, predstavljen je dokument koji bi zadovoljio tražene uvjete: viziju, hrabrost i znanje, uza samo tri prioriteta. Riječ je o ‘Bijeloj knjizi‘ predstavljenoj na skupu Udruge stranih ulagača (predsjednik Burak Baykan, glavni tajnik Tomislav Šlat, urednik knjige Velimir Šonje).

Sve je jednostavno i pamtljivo. Glavni je cilj ‘zadržavanje, povratak i privlačenje ljudi radi demografske stabilizacije‘. Prvi izvedeni cilj jest ‘dostizanje 90 posto prosjeka realnog dohotka po stanovniku Europske unije‘. Drugi je izvedeni cilj ‘Hrvatska među top 25 poslovnih i investicijskih destinacija u svijetu do kraja ovog desetljeća‘.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Walls.io