Riječ je o većoj agenciji koja posluje već 21 godinu, a koja tisućama gostiju iz cijeloga svijeta nudi više od 13 tisuća smještajnih jedinica na Jadranu. U 2019. godini ostvarili su, hvale se na svojoj web stranici, 560.374 noćenja. Poznati su po tome što su šansu za rad davali mladim ljudima, uglavnom sezonski, odmah po završetku studija, ali i studentima.

Nažalost, epidemija je značajno utjecala na turizam, brojna putovanja su odgođena, sezona, sada je to već svima jasno, neće proći sjajno. Stoga je, ne čekajući Vladine mjere pomoći, prošloga ponedjeljka, dakle već 16. ožujka, većini zaposlenika u ovoj turističkoj agenciji uručen otkaz.

– Firma nam je podijelila otkaze, priznajem, većinu je zatekao takav potez jer nismo to očekivali, nije nam se ponudila nikakva druga opcija. Mlađi zaposlenici nisu imali ni punu godinu staža u firmi, samim time nemaju ni pravo na pomoć s biroa. Nakon toliko truda i rada, kao da nismo ništa značili.. Što učiniti, kome se obratiti, ima li nade za nas, gdje ćemo naći posao u ovoj situaciji, zar se nije moglo drugačije? – zabrinuti su mladi turistički djelatnici.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay