Ovogodišnji se 22. Kongres hotelijera, pod nazivom “Nove perspektive”, a riječ je o najvećem kongresu turističke industrije u Hrvatskoj, koji organiziraju Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i Kamping udruženje Hrvatske (KUH), uz podršku Hrvatske udruge turizma (HUT), održavao, kako ovim vremenima priliči, dijelom i online. Posvećen je temi (post)korona razdoblja i strategiji razvoja domaćeg turizma.

Kako bismo se što bolje pripremili za iduću sezonu, Božinović vjeruje da nam je cjepivo karta spasa, a koordinacija između javnog i privatnog sektora je recept – ne samo za globalnu krizu, već treba biti recept i za budućnost, zaključio je i dodao:

– Cjepivo je rješenje, ali nije iza ugla. Moramo progurati zimu, sa svim izazovima, već sad treba razgovarati o tome kako pripremiti sezonu. Onaj tko se ne cijepi i to odbija uraditi može utjecati na budućnost sezone, u prilog nam ne idu ni antivakseri ni pojedini političari.

O prošloj turističkoj sezoni je Staničić kazao kako nam je “brza prilagodba bila konstanta”, pa predviđa kako će tako biti i iduće godine.

– Važno je držati našu vidljivost u svijetu, target su nam zemlje u okruženju, od aviotržišta Velika Britanija i Skandinavija, a u pripremi sezone moramo postaviti i dogovoriti protokole i standarde koje ćemo moći pružati gostima – od testova, do toga što ih čeka na granicama – kazao je.

Optimizam se ukazao kada je na pitanje kada bi mogla početi iduća sezona Ostojić rekao:

– Sezona počinje za Uskrs!

Početak travnja, lijepo vrijeme, moguć početak primjene cjepiva, disciplina građanstva, kvalitetna suradnja javnog i privatnog, i za Uskrs možemo imati kvalitetne brojke, bolje od postsezone ove godine.

– Uskrs može biti početak povratka hrvatskog turizma – rekao je.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay