ULAGANJE u Lego kockice unosnije je od ulaganja u zlato, umjetnine i vina, pokazalo je istraživanje. Utvrđeno je da tržište rabljenih Lego kockica raste za 11 posto godišnje, što je brža i bolja stopa povrata od zlata, dionica, obveznica, filatelističkih maraka i vina. Istraživači na Visokoj školi ekonomije u Rusiji (HSE) rekli su da bi se moglo ostvariti unosan dobitak od ulaganja u neobičnije proizvode čija kupnja može izgledati pomalo neozbiljno, misleći pritom na Lego setove, Barbie lutke, mini figure superheroja ili modele automobila i vlakova.

“Navikli smo misliti da ljudi kupuju predmete poput nakita, antikviteta ili umjetničkih djela kao ulaganje. Međutim, postoje i druge opcije, poput kolekcionarskih igračaka. Deseci tisuća poslova sklapaju se na sekundarnom Lego tržištu. Čak i uzimajući u obzir niske cijene većine kompleta, ovo je ogromno tržište koje tradicionalni investitori ne poznaju baš dobro”, rekla je Viktorija Dobrinskaja, izvanredna profesorica na HSE-u.

U studenom je Lego, najveći svjetski proizvođač igračaka, dodijelio svojih 20.000 zaposlenika po tri dodatna dana odmora i posebne bonuse nakon što je izvijestio o izuzetnoj godini prihoda i zarade. Legova je prodaja porasla tijekom lockdowna zbog pandemije koronavirusa.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr