Tehnološke tvrtke davno su se odmaknule od svojih izvornih proizvoda pa je tako Amazon recimo ušao u zdravstveni sektor preuzimajući razne healthtech kompanije, uključujući i One Medical prošlog ljeta, a Apple, čini se, sve više ulazi u financijski sustav.

Apple je prošli tjedan lansirao Apple Pay Later, novu uslugu koja korisnicima omogućuje plaćanje online kupnje na rate, odnosno odgodu plaćanja, čime se pridružio fintech trendu ‘buy now pay later’, o čemu smo već pisali u Lideru. No nije ovo prvi tvrtkin korak u ‘financijskom‘ smjeru, što je primijetio i izvršni direktor tvrtke FIMA Plus, Milan Horvat koji je na LinkedInu istaknuo da Apple postaje ozbiljan konkurent na brzo rastućem BNPL tržištu.

‒ Apple već od prije surađuje s bankom Goldman Sachs na razvoju ‘Apple Card‘, usluge izravne ponude zajmova i depozitne štednje, za što je osnovao društvo u svom potpunom vlasništvu,  Apple Financing ‒ napisao je Horvat dodajući da je Apple prošle godine kupio i britansku kompaniju Credit Kudos koja je razvila tehnologiju otvorenog bankarstva u pružanju online usluge procjene kreditne sposobnosti klijenata.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay