Ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je u petak da se godinu dana nakon prvih mjera porezne reforme definitivno može reći da su one bile korak u pravom smjeru te da je stvoreno dovoljno prostora za daljnje porezno, administrativno i neporezno rastrećenje.

Postignuti su značajni rezultati ne samo u smislu ubiranja poreza, što se najčešće stavlja na prvo mjesto, već i u vidu iskoraka u poreznom, neporeznom i administrativnom rasterećenju, što je velika stvar za porezne obveznike i građane, istaknuo je Marić na Prvoj poreznoj konferenciji – Porezna politika u ulozi razvoja gospodarstva, u organizaciji zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i tvrtke Deloitte.

Napomenuo je da je značajnim iskoracima u ukupnom upravljanju javnim financijama proračun sveden na razinu “da trošimo onoliko koliko stvaramo, pri čemu po prvi puta čak imamo i višak u blagajni u proračunu opće države”. “To nas sve skupa dodatno i obvezuje da nastavimo smjerom poreznog, administrativnog i neporeznog rastrećenja”, poručio je Marić.

Najavio je da će se tijekom 2018. napraviti dodatne analize i promišljanja poreznog sustava, rekapitulirati sve ono što je dobro napravljeno u poreznoj reformi, a eventualni propusti ispraviti. “Zasigurno ćemo nastaviti s ovim smjerom smanjivanja poreza, naravno na korist i za standard hrvatskih građana i poduzetnika, a kako bismo potaknuli gospodarsku aktivnost, investicije i zapošljavanje”, rekao je Marić.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: HINA