Ministri iz CDU-a žele ‘tihu’ dokapitalizaciju bez preuzimanja dionica, dok su socijaldemokrati skloniji reprizi spašavanja zračnog prijevoznika Lufthanse.

Model državne pomoći za dvije kompanije čija bi propast značajno utjecala na lokalnu politiku unijela je razdor u njemačku vladu. No, rasprava u Berlinu pokazuje da bi upliv države u najveće europsko gospodarstvo u narednim godinama mogao biti mnogo veći.

Kancelarka Angela Merkel nedavno je sugerirala da bi vlada mogla pomoći turoperatoru TUI-u te industrijskom divu Thyssenkruppu da prebrode potonuće prihoda uslijed krize izazvane koronavirusom. Obje kompanije ušle su u pregovore s vladom o mogućoj pomoći.

Nekadašnji simbol moći

TUI očekuje između jedne i dvije milijarde eura pomoći s obzirom da je pandemija ove godine praktički uništila globalni sektor turizma i putovanja. Sličan iznos očekuje i Thyssenkrupp za svoje i prije krize problematično poslovanje s proizvodnjom čelika.

„Onaj tko plaća, mora imati pravo glasa“, ističe SPD-ov zastupnik Andreas Schwarz, član odbora koji nadzire rad državnog fonda za pomoć gospodarstvu. Naoko ideološki sukob ima i svoju praktičnu političku pozadinu – SPD se još prisjeća bijesa javnosti nakon što su 2008. proračunskim novcem spašene banke.

TUI je već dobio 3 milijarde eura kredita, ali si zbog velike zaduženosti ne može dopustiti nastavak takve vrste financijske pomoći. Izvršni direktor Friedrich Joussen izjavio je tjedniku Der Spiegel da ne može odbaciti ulazak države u vlasničku strukturu iako kompanija od investitora potražuje milijardu eura kroz dokapitalizaciju.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay