Na vrhu ljestvice popularnosti među mobilnim aplikacijama ovih je dana ‘Košarica‘ tvrtke Smart Solutions iza koje stoji Zadranin Stipe Stagličić. Riječ je o aplikaciji koja svojim korisnicima nudi pregled aktualnih sniženja u trgovinama, a zbog dolaska eura developer aplikacije uveo je i dodatnu mogućnost konverzije iz eura u kune i obratno.

Kako je rekao Stagličić, ‘do sada nije bilo ničega sličnom tome‘ pa je upravo on razvio aplikaciju koja objedinjuje sva sniženja na jednom mjestu bez gomilanja kataloga. Najveći problem, navodi, bilo je prikupljanje podataka, a aplikacija je ‘puštena van‘ na testiranje u prosincu dok danas ima više od 10 tisuća preuzimanja.

Na početnoj stranici se nalaze izdvojene ponude te kategorije i trgovine koje korisnici mogu odabrati te tako pretraživati omiljene artikle pomoću tražilice. Kako navodi developer, od korisnika je dobio povratnu informaciju da uz aplikaciju prilikom svakodnevne kupnje u rukama moraju držati i popis stvari koje su im potrebne pa je uvrštena i značajka ‘Lista za kupovinu‘ u koju korisnici mogu svrstavati artikle za kupnju. ‘Košarica‘ im automatski zbraja i cijene artikala pa mogu vidjeti koliko će novca (u eurima i u kunama) potrošiti u kupovini.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay