Sveučilište IE i Elysium Ventures, globalni Metaverse i investicijski fond za duboku tehnologiju sa sjedištem u Silicijskoj dolini, potpisali su strateški sporazum o stvaranju Metaverse Centra, prvog globalnog centra za istraživanje i inovacije u metaverzumu

Centar bi trebao biti fizički lociran u Školi znanosti i tehnologije Sveučilišta IE, te virtualno u internetskom i Metaverse prostoru. Kao dio IE-ovog novog Impact Xceleratora, centar je osmišljen da ‘vidi i stvara što je sljedeće’ u metaverzumu.

Laboratoriji i projekti unutar centra ubrzat će istraživanja s fokusom na tehničke, bihevioralne i politički orijentirane aspekte metaverzuma. Navodi se i da će novi centar raditi s vrhunskim svjetskim sveučilištima, partnerskim tvrtkama, poduzetnicima, vodećima u industriji i vladinim institucijama.

Sveučilište IE, putem IE Škole znanosti i tehnologije te IE Fond dodatno će promovirati i organizirati posebne sastanke te educirati studente za tržište rada u metaverzumu.

Sveučilište IE ima više od 500 profesora koji podučavaju studente iz 140 zemalja na preddiplomskim, magistarskim i izvršnim obrazovnim programima. Platforma Sveučilišta IE s više od 72.000 bivših studenata prisutna je u 165 zemalja. Institucija će nadolazeće akademske godine svojim studentima osigurati VR i AR naočale kao dio svoje predanosti imerzivnim metodologijama.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay