Došlo je vrijeme selidbe na bankomate jer se i u bankama naplaćuju naknade za podizanje novca s računa. Tko do sada nije podizao tako novac sa svojih tekućih računa, trebao bi razmisliti o tome da počne trenirati taj sport.

U rujnu prošle godine Zagrebačka banka je uvela naknade za isplate u poslovnicama, OTP banka je to učinila u studenome, dok će Privredna banka Zagreb to napraviti u listopadu. Primate li plaću od 4500 kuna na tekući račun u Zagrebačkoj banci i nemate tekući u paket-računu, platit ćete 1,95 kuna naknade podižete li tu plaću u poslovnici, u OTP banci će vas to koštati četiri kune, a tri kune od listopada u Privrednoj banci.

Podižete li 6000 kuna plaće, naknada u Zagrebačkoj i OTP banci se ne mijenja, s tim da u Privrednoj nećete platiti naknadu jer su iznose od 5000 do 100.000 kuna oslobodili naknade.

KLIJENTI S PAKETIMA

Od listopada ove godine Privredna banka uvodi naknadu od tri kune za podizanje gotovog novca u iznosima od 100 kuna do 5000 kuna u poslovnicama, naknadu ne naplaćuje za podizanje svota od 5000 kuna do 100.000 kuna, a za podizanje svota koje premašuju 100.000 kuna naplaćuje 200 kuna naknade.

Naknadu za podizanje gotovog novca u poslovnici banka ne naplaćuje za iznose manje od 100 kuna ni za podizanje bilo kojeg iznosa s računa izuzetih od ovrhe, osnovnih računa i osnovnih računa za osjetljivu skupinu i za podizanje s računa osoba pod skrbništvom i maloljetnih osoba.

Zagrebačka banka naknadu za podizanje novca ne naplaćuje klijentima koji imaju pakete tekućeg računa, bez naknade prolaze isplate s kunskih računa za zaštićena primanja i računa s ugovorenim skrbnikom. Cijena usluge u toj najvećoj domaćoj banci stoji 1,95 kuna po svakoj isplati, s tim da podizanje više od 500.000 kuna u poslovnici zapada 0,30 posto od iznosa isplate.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay