Domaćim startupovima, onima u ranoj fazi razvoja, otvoren je još jedan akceleracijski program. Riječ je o onom koji je pokrenuo investicijski ulagač Ultra.VC s Cipra još prošle godine, a u drugom pozivu, otvorenom do 25. veljače, pozivaju i hrvatske startupove da se prijave.

Prvenstveno su zainteresirani za startupe koji razvijaju rješenja za poboljšanje kvalitete života u raznim područjima, od osobnog i mentalnog zdravlja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, novih oblika učenja, fintecha, do upravljanja u javnom sektoru…

Oni koji uspiju ući u program, kroz koji je prošle godine prošlo devet startupa, osim učenja i mentoriranja mogu računati i na ulaganje od 135 tisuća eura u gotovini te dodatno 35 tisuća eura u uslugama, objašnjava glavna operativna direktorica Ultra.VC-a Daria Reutovich.

Kao posebnost programa navode individualan pristup. “Minimalno 50 posto našeg akceleracijskog programa skrojeno je prema potrebama pojedinog osnivača”, poručuju iz Ultra.VC-a, fonda koji je osnovao tehnološki poduzetnik Eugen Valuev.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Image by StartupStockPhotos from Pixabay