Organizator putovanja TUI UK prijavljuje rast bukinga za 500 posto u odnosu na prije tjedan dana, a iz Jet2 otkrivaju da je rast iznad 600 posto. Na stranicama Skyscanner u samo jednom danu imali su rast broja rezervacija za 69 posto.

“Kako sada stvari stoje, na predsezonu u Hrvatskoj svatko ozbiljan neće računati. Njemačka, Nizozemska, Austrija, Belgija neće otvarati putovanja prije 15. svibnja ili početka lipnja, Skandinavce ne očekujemo prije srpnja.

Trenutno se najbolje prodaju kolovoz, rujan i čak listopad, što bi svi dionici iz hrvatskog turizma trebali uzeti u obzir i potruditi se da što bolje profitiraju na tom interesu koji bilježimo kod tržišta. Sudeći prema ovom optimizmu koji konačno vidimo, Dubrovnik bi krajem ljeta i u rujnu mogao biti pun, kao i Split, dok će Istra i Kvarner imat će benefite kao autodestinacije”, otkriva nam naš izvor iz TUI-a.

Možda je djelomice i zato trenutačno apsolutni hit za putovanja Grčka, zemlja kojojoj se očito isplatio golem trud koji je uložila u povratak turizma.Iz TUI-a neslužbeno doznajemo da rezervacije za Grčku čine čak 65 posto svih rezervacija za ljetni odmor, slijedi Cipar s 35 posto udjela, pa Turska s oko 15 posto. Španjolska zbog navedenih razloga i dalje čini niskih 10 posto udjela u bukingu iz UK. Već se dobro prodaje i ljeto 2022.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay