Velik broj hrvatskih tvrtki, čak njih 12, našlo se na ovogodišnjem Deloittovom popisu najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe. Svojom kvalitetom doveli su do ovog sjajnog rezultata i dokaz su da je naša start up scena procvjetala.

Prvi hrvatski digitalni novčanik. Ima ga pola milijuna ljudi i na dan se obave stotine tisuća transakcija.

Hrvoje Ćosić, osnivač i direktor Aircasha kaže kako postoje razne potrebe plaćanja i slanja novca i kupovanja raznih usluga, poput parkinga, cestarina, karata za razne događaje…

Dakle – sva plaćanja u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Rad i trud doveli su ih na popis najbrže rastućih tvrtki Srednje Europe.

Hrvatska ima još jednog aduta, ali u umjetnoj inteligenciji – to je Robotiq.ai. Analizirati, stvarati izvješća, obavljati tehničke zadatke – mogu njihovi roboti gotovo isto kao i ljudi.

Svaki put kad klikate jedno te isto, on može zamijeniti čovjeka u tom dosadnom i repetitivnom poslu, da se čovjek može bavit pametnim kreativnim stvarima ili jednostavno pit kavu, kaže Darko Jovišić, CEO.

U tom društvu je i Albert kojeg je Dnevnik Nove TV snimao još kad je kao dijete lemio u karlovačkom podrumu. Sada iza sebe ima sklopljen posao težak 10 milijuna kuna, s najvećim svjetskim trgovačkim lancem.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay