Tajni kupci HUZP-a od kolovoza prošle godine prate kretanje cijena 60 proizvoda i 36 usluga u Zagrebu, Sisku i Puli, dok ostale dijelove Hrvatske “pokrivaju” tajni kupci iz preostalih pet udruga uključenih u projekt. Sve utvrđene nepravilnosti prijavljivali su Državnom inspektoratu, piše N1.

Ona ističe da u dosadašnjih 15 mjeseci sudjelovanja u ovom projektu, tajni kupci HUZP-a nisu zabilježili niti jedno jedino pojeftinjenje. Samo poskupljenja.

“Ako je pojeftinjenja i bilo, tada su to bile trgovačke akcije nakon kojih su cijene vraćene na staro ili cijene proizvoda ograničenih vladinim mjerama. Mimo toga, baš nijedan proizvod koji smo pratili nije pojeftinio u ovom razdoblju”, ističe Knežević.

To se može pročitati i u njenim mjesečnim izvješćima. “Uglavnom samo poskupljenja, ništa nije pojeftinilo”, napisala je u izvješću za ožujak ove godine. “Tajni kupci se stalno nadaju da će naići i na neko pojeftinjenje, ali ništa od toga”, napomenula je u svibnju. Pa u lipnju: “Nismo još uvijek zabilježili da je nešto pojeftinilo, ali zato stalno bilježimo poskupljenja.” I u kolovozu je napisala kako “opet ništa nije pojeftinilo”. U listopadu također.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Image by evelynlo from Pixabay