Naplata vožnje putem aplikacije jedna je od nepremostivih prepreka za “legalne” taksiste u prijedlogu novog zakona o cestovnom prijevozu, rečeno je tijekom okruglog stola “Liberalizacija taksi prijevoza”.

Taksimetri kojima se služe taksisti iznimno su strogo baždareni, a aplikacije se ne mogu tako dobro kontrolirati, istaknuli su sudionici skupa.

Na okruglom stolu u organizaciji Jutarnjeg lista iznimno je kritičan prema prijedlogu zakona bio predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri HOK-u Božo Miletić, u nešto manjoj mjeri predsjednik Udruženja taksista pri HGK Petar Dragić, dok je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković više puta istaknuo da se radi o prijedlogu koji se može korigirati.

Butković je rekao da se u prijedlogu novog zakona o cestovnom prijevozu, koji je u javnom savjetovanju do 31. prosinca, išlo na mnoga poboljšanja i usklađivanja s europskim direktivama, a u dijelu koji se tiče autotaksi prijevoza i u određene izmjene.

“Svi će imati ista pravila i nikome nismo išli na ruku. Ide se na liberalizaciju što do sada nije bio slučaj, jer su gradovi i općine ograničavali broj dozvola, što po novom zakonskom prijedlogu više neće biti moguće”, rekao je Butković.

Dodao je da se uvodi aplikacija, zajedno s taksimetrom, kao sredstvo funkcioniranja taksiranja.

Cilj zakona je zapošljavanje, pojačana uporaba taksija i povećanje sigurnosti vozila, rekao je.

Sugovornici se nisu složili s Butkovićem, a najviše kritika bilo je povezano s upotrebom aplikacije za naplatu usluge.

Božo Miletić tako tvrdi kako je aplikacija neprecizna uređaj.

“To uopće nije mjerni uređaj. U Hrvatskoj imamo taksimetre koje podešava Državni zavod za mjeriteljstvo, a aplikacije nisu precizne”, kaže Miletić.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock