Nakon neuspjelog sastanka s predstavnicima državnih institucija o problematici rada platforme Uber, predstavnici udruženja taksi prijevoznika najavili su u srijedu podizanje odštetnih zahtjeva protiv države, kaznene prijave i prosvjede.

Predstavnici Radio Taksija Zagreb, Taxi Cammea, Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) i Udruženja davatelja usluga autotaksi prijevoza pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, nakon sat vremena demonstrativno su napustili sastanak s predstavnicima državnih institucija u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture na kojem su sudjelovali i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva financija, Carinske uprave te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Predsjednik Sekcije taksi prijevoznika pri HOK-u i predsjednik dubrovačkog Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Božo Miletić rekao je da su sa sastanka izašli zbog kroničnog razmimoilaženja oko stavova vezanih uz Uber.

Miletić je rekao da su se taksisti umorili nakon dvije godine razgovora i uvjeravanja da Uber u Hrvatskoj posluje nelegalno.

“Uber obavlja djelatnost u Hrvatskoj, a tvrtka je registrirana u inozemstvu i ovdje izbjegava plaćanje poreza i drugih obveza. U protekle dvije godine razgovarali smo s gotovo svima, poslali bezbroj dopisa i prijava, a ne dobijamo nikakva ili vrlo polovična objašnjenja”, rekao je Miletić.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr