Situacija na tržištu rada općenito, a pogotovo među (velikim) tehnološkim kompanijama prilično dinamična i nepredvidljiva tijekom posljednjih dvije i više godina. Nakon što su se tijekom pandemije koronavirusa tvrtke borile za svakog zaposlenika, a kako bi zadržale postojeće zaposlenike davali su im razne pogodnosti, taj se balon uskoro ispuhao i šefovi su krenuli s nepopularnim potezima rezanja troškova, što je nažalost uključivalo i brojne otkaze.

Sada se situacija, čini se, ponovno promijenila te neke tvrtke dio zaposlenika koje su nedavno otpustili sada zovu natrag. Među tim kompanijama su Zuckerbergova Meta i Salesforce kojima sada ponajviše nedostaju ljudi sa znanjem na polju umjetne inteligencije.

Naime, zaposlenici mogu razmišljati na način da, ako ih tvrtka ponovno zove natrag, to znači da ih zaista cijene, a vratili bi se na poznato mjesto pa ne bi trebalo biti negativnih iznenađenja oko toga što ih očekuje na radnom mjestu. Dok će neki pristati na povratak, jasno je kako bi se dio njih, pogotovo onih koji su već našli novo radno mjesto, naslađivao nad situacijom u kojoj se nalazi njihov bivši poslodavac i s veseljem bi im rekli ne.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay