Iako je prošla godina bila rekordna po isporukama novih automobila, analitičari ipak upozoravaju kako se potražnja za Teslama smanjuje. Kao odgovor na tu situaciju, iz Muskove tvrtke odlučili su sniziti cijene svojih automobila. I to osjetno.

Ovisno o modelu, cijena Modela 3 i Y snižena je čak i do 20 posto te će biti zanimljivo vidjeti kako će takva odluka menadžmenta tvrtke utjecati na potražnju i prodaju. Smanjenje cijena ipak nije iznenađenje jer je Elon Musk ranije već najavio kako će, zbog prijetnje recesije i povećanja kamata, morati sniziti cijene kako bi održali rast, što će se osjetiti na padu profita.

Konkurencija dolazi i moraju na to odgovoriti sa smanjenjem cijena, rekao je za Reuters Thomas Hayes iz analitičke tvrtke Great Hill Capital. Prema izračunima te novinske agencije, osnovna verzija Modela Y sada stoji 52.990 dolara, dok je prije snižavanja cijena ona iznosila čak 65.990 dolara, a uz porezne olakšice koje su u SAD-u na snagu stupile od prvog dana ove godine, ukupan popust mogao bi na kraju iznositi više od 30 posto.

Također, snižene su i cijene drugih modela, uključujući i skuplje automobila Model X i S.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr