Teslina tvornica u Šangaju zatvorila se 28. ožujka zbog novog vala pandemije koronavirusa. Gotovo mjesec dana kasnije, dolazi do ponovnog otvorenja, ali uz sustav ‘zatvorene petlje’, zbog kojeg će radnici morati živjeti u tvornici

Kako novi val pandemije koronavirusa u Šangaju malo po malo jenjava, tako se polako ublažavaju i protupandemijske mjere. Bloomberg je izvijestio da Tesla ponovno pokreće proizvodnju u svojoj velikoj tvornici u Šangaju, no uz sustav takozvane „zatvorene petlje“ (closed-loop system).

To, naime, znači da će tvornica normalno raditi, no u nju nitko neće moći ulaziti niti izlaziti. Drugim riječima, radnici će u njoj živjeti i raditi. Prema internom dopisu kojeg se „dočepao“ Bloomberg, Tesla će svakom radniku osigurati vreću za spavanje i madrac, a osim prostora za spavanje, napravit će se i prostor za tuširanje, zabavu te blagovaona.

Radnicima će biti osigurana tri obroka i naknada od oko 400 juana (430 kuna) dnevno, ovisno o položaju u tvrtki. Kako stoji u internom dopisu, svi će se zaposlenici prva tri dana morati testirati, mjerit će temperaturu dvaput dnevno i prati ruke četiri puta dnevno – dva puta ujutro i dva puta poslijepodne.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr