Štrajk u sedam njemačkih zračnih luka u petak je pogodio gotovo 300.000 putnika nakon što su otkazane tisuće letova. Sindikati traže veće plaće argumentirajući to visokom inflacijom i manjkom osoblja. “Jutros su terminali prazni”, rekao je glasnogovornik zračne luke u Hamburgu, dodavši da se ondje pojavio tek mali broj od 32.000 očekivanih putnika.

Po podacima udruge ADV airports otkazivanjem oko 2340 letova u zračnim lukama Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Muenchen i Stuttgart pogođeno je otprilike 295.000 putnika. “Kada smo jutros vidjeli terminale zračnih luka, više su nas podsjetili na najteže dane pandemije koronavirusa, nego na štrajk upozorenja”, rekao je Ralph Beisel iz ADV-a za tv kuću Bayerischer Rundfunk.

“Ako se po pitanju plaća sada ništa ne poduzme, sve nas čeka još jedno kaotično ljeto. Ovo je prigoda za slanje jednoga doista snažnog signala”, rekla je za Inforadio zamjenica predsjednika Verdija Christine Behle. Štrajk se poklapa s održavanjem 59. Muenchenske konferencije o sigurnosti, prenosi Reuters.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay