Konzorcij 14 partnera iz Hrvatske, Austrije, Grčke, Norveške, Njemačke, Slovenije i Španjolske dobio je europsku potporu za projektiranje i izgradnju putničkog broda pogonjenog vodikom za Jadran, a Teuta Duletić iz riječkog Lürssen Design Center Kvarner govori za FORBES Hrvatska o detaljima tog velikog projekta. Sudjelovanjem se pohvalio i direktor norveške kompanije TECO 2030 koja se bavi tehnologijom vodikovih gorivnih članaka

Inženjerska tvrtka za projektiranje brodova koju je u Rijeci prije nekoliko godina otvorila njemačka Lürssen grupa – poznata po gradnji mega jahti, brodova i plovila obalne straže – koordinira europski konzorcij kojem je zadatak izgraditi putnički brod pogonjen vodikom koji će ploviti Jadranom. Ukupno se radi o projektu vrijednom 18,9 milijuna eura, a dobit će 13,5 milijuna eura potpore iz programa Obzor Europa.  

Lürssen Design Center Kvarner ima zadatak, kako je objavljeno nedavno, izraditi projektnu dokumentaciju broda radnog naziva ZEAS (Zero-Emission Adriatic Ship) koji će demonstrirati održivi klimatski neutralni sustav goriva, a u konzorciju je ukupno 14 partnera iz Hrvatske, Austrije, Grčke, Norveške, Njemačke, Slovenije i Španjolske.

Kako će to biti jedan od prvih putničkih brodova na Mediteranu na vodikov pogon, što je tehnoločki vrlo kompleksan brod koji će biti u floti Jadrolinije, željeli smo zaviriti u idejne skice. No, kažu nam, zasad to nije moguće.

Cijeli članak možete pročitati na: forbes.n1info.hr

Image by Onkel Ramirez from Pixabay