Bivši američki predsjednik ovoga je tjedna, u pokušaju privlačenja pažnje i skupljanja novca, sudjelovao je u lansiranju linije NFT-a i odmah svojim pristašama rasprodao cijelu kolekciju

Ovoga tjedna bivši je američki predsjednik Donald Trump, koji se planira na tu dužnost po treći puta kandidirati 2024. godine, lansirao veliku kolekciju kolekcionarskih kartica, poput sličica sportaša kakve se često skupljaju. No, njegove su kartice ponešto drugačije. Sve su digitalne, prodavane kao NFT-i zapisani na blockchainu Polygon, a na baš svima je – njegov lik. Na karticama se, dakle, nalaze razne digitalne ilustracije Trumpa kao superheroja u najrazličitijim izvedbama.

Čak 45.000 ovakvih NFT-a ponuđeno je ljubiteljima Trumpovog političkog pokreta, i to po cijeni od 99 dolara. I otprilike u vrijeme kad se javnost prestala smijati tom potezu, stigla je vijest kako su svi NFT-i do jednoga – rasprodani. Na digitalnim je sličicama iz kolekcije “Donald Trump Digital Trading Card” bivši američki predsjednik tako od svojih pristaša “izvukao” 4,45 milijuna dolara u samo pola dana.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay