ZAGREB, 17. ožujka 2017. (Hina) – Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je u petak u Bjelovaru manifestaciju “Doručak s hrvatskih farmi”, na kojoj su predstavljeni sustavi dobrovoljnog označavanja domaćih proizvoda, a sastao se i s gospodarstvenicima Bjelovarsko-bilogorske županije.

Na Doručku s hrvatskih farmi, manifestaciji koju organizira Hrvatska poljoprivredna agencija, posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama “Mlijeko hrvatskih farmi”, “Meso hrvatskih farmi”, “Med iz Lijepe naše”, “Jaja hrvatskih farmi” i “Kruh hrvatskih polja” te proizvodi specifični za Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

“Moj stav o hrvatskim proizvodima znate. Svaki domaći potrošač koji želi najbolje za sebe i svoju obitelj, najbolje za svoju zemlju, tražit će hrvatski proizvod”, poručio je Tolušić.

Kako su izvijestili iz Ministarstva poljoprivrede, Tolušić se sastao i s gospodarstvenicima Bjelovarsko-bilogorske županije s kojima je razgovarao o trenutnom stanju i perspektivi tovnog govedarstva, Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, načinu provedbe sustava potpora za dobrobit životinja, Programu ruralnog razvoja i zakonu o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom.

“Postavili smo ciljeve, usuglasili put kojim želimo ići i sve to uklopili u zakonodavni okvir. Perspektivu, volju i namjeru imamo. Najvažnije je da o svim segmentima poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane možemo otvoreno i konstruktivno razgovarati i zajedno tražiti najbolja rješenja. Ja sam vaš ministar, a vi moj jedini posao”, izjava je ministra sa sastanka s poljoprivrednim proizvođačima koju prenose iz Ministarstva.

Nakon sastanka, ministar je obišao poljoprivredne proizvođače Bjelovarsko-bilogorske županije – Stočarstvo Raič, tvrtku Gala i OPG Snježane Šolčić.

(Hina)