Tomislav Klauški, kolumnist tjednika Express, u N1 Studiju rekao je da u Hrvatskoj imamo mutnu situaciju, u kojoj se poduzetnici moraju snalaziti na sve moguće načine da bi preživjeli na tržištu.

Prokomentirao je zatvaranje japanskog restorana Tekka, koji su inspektori zatvorili bez upozorenja zbog – jednog stola za drive-in. “Živimo u državi bezakonja u kojoj su poduzetnici prisiljavani ili se navikavali da rade mimo zakona, da rade poslovanje na svakakve načine. Čovjek je rekao da se bore da ne otpuste ljude… 

Stožer donosi mjere za koje su mnogi rekli da nisu baš ustavne, inspektori se iživljavaju, umjesto da ih kazne, oni zatvaraju. Vlasnik restorana priznao je da je zbog medijskog pritiska uspio izboriti da se ponovno otvori lokal. Bojao se reći nešto protiv inspektora da mu ne bi ponovno zatvorili lokal, što govori da poduzetnici strepe od inspektora, da sami nisu sigurni je li njihov posao utemeljen u pravilima. Imamo mutnu situaciju, poduzetnici se moraju snalaziti na sve moguće načine da bi preživjeli na tržištu”, rekao je Klauški.

Izraz ‘stožerokracija’

Pojasnio je što znači njegov izraz stožerokracija, kojim je zamijenio – demokraciju.

A je li interes čovjek i dalje u prvom planu u Hrvatskoj? Cijelo vrijeme vidimo kalkulaciju i politikanstvo. Virus očito ne pogađa sve jednako – privatni sektor nema luksuz boriti se protiv smanjenja plaća”, rekao je.