Vrlo je vjerojatno da Elon Musk teško prihvaća skepsu investitora prema njegovom korištenju opijata (ketamin, marihuana, LSD, ‘magične‘ gljive, kokain…), još teže presudu suda u Delawareu koji je rekao kako mu odbor ne može olako odobriti ‘nagradicu‘ od 56 milijardi dolara jer je pod njegovim prevelikim utjecajem, ali najteže mu je to što dionica Toyote izvedbom ‘ubila‘ dionicu Tesle.

No, vjerojatno je još gora spoznaja za Muska kao jednog od najupečatljivijih velikih poduzetnika u zadnjih četvrt stoljeća to što je relativni pad vrijednosti dionice i globalnog utjecaja Tesle bio predvidljiv prije više od pola godine.

Tako se vrlo ugledni investicijski portal Seeking Alpha pohvalio se svojom procjenom starom sedam mjeseci, kada su rekli da je dionica Toyote atraktivnija investicija od Tesle.

Od 23. svibnja 2023. do početka siječnja cijena dionice Toyote rastom je za 57 posto potukla izvedbu dionice Tesle, pa su mnogi koji čitaju savjete eksperata Seeking Alpha zahvalni na pravovremenom objašnjenju skromnih očekivanja prema Tesli; dionici koja je postala simbolom široke dioničke euforije kada je kapitalizacijom premašivala onu deset najvećih proizvođača automobila na svijetu.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Erik Mclean