VIRTUALNI POSJETI LIJEČNIKU I TELEMEDICINA

Od najvažnijih trendova iz Deloittea spominju porast video i virtualnih te tehnologija u oblaku te sport, ali i porast virtualnih posjeta liječniku. 

Prema tim predviđanjima, u 2021. godini će se više od 400 milijuna posjeta liječniku diljem svijeta održati virtualno. 

SLUŠALICE ZA VIRTUALNU STVARNOST

Osim medicine, i zaposleni u obrazovanju te poduzetnici u pandemiji sve više za poslovanje i komunikaciju koriste virtualnu stvarnost, što dovodi do rasta tržišta i prodaje slušalica za virtualnu stvarnost.

RAČUNALSTVO U OBLAKU I NA RUBU

U 2021. odnosno do 2025. se očekuje i rast tržišta i prihoda od računalstva u oblaku (cloud) za više od 30 posto, pri čemu iz Deloittea napominju kako je to tržište već u 2020. raslo brže nego u 2019. zbog povećanja potražnje u pandemiji odnosno potpunih zatvaranja i poslovnog okruženja koje podrazumijeva rad na daljinu.

Napominju pritom i kako je računalstvo na rubu – kombinacija napredne bežične povezivosti, kompaktne procesorske snage i umjetne inteligencije blizu uređaja koji iskorištavaju i proizvode podatke – već zaintrigiralo neke od najvećih društava za tehnologiju i komunikacije na svijetu.

ŽENSKI SPORT I HIPERKVANTIFICIRANI SPORTAŠ

Deloitteovi stručnjaci za 2021. predviđaju i porast sportskih tehnologija, posebice povećanu monetizacija ženskog sporta i uporabu digitalne tehnologije za stvaranje hiperkvantificiranog sportaša.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay