ZAGREB, 6. lipnja 2017. (Hina) – Turističko-kulturna manifestacija “Zagreb pozdravlja Austriju” održat će se od 8. do 11. lipnja u Zagrebu u sklopu obilježavanja Godine kulture 2017. Austrija-Hrvatska te će to biti još jedna prilika za jačanje turističkih i drugih veza dviju zemalja, najavili su iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ).

Uz TZGZ tu manifestaciju organiziraju Grad Zagreb i Status grupa, a sve će se odvijati u parku Zrinjevac gdje će za građane i turiste biti priređeni razni cjelodnevni programi.

“Pripremili smo i brojna iznenađenja vezana uz tradicionalne kulturne veze Zagreba i Austrije, a bit će tu i škola plesanja valcera, osnova mačevanja, agramerskog govora te stare, zaboravljene igre”, poručuju iz TZGZ-a dodajući da će u sklopu manifestacije biti i glazbenih i poetskih večeri, filmske projekcije te gastro ponuda.

Podsjećajući kako su Austrijanci među najbrojnijim stranim turistima u Zagrebu, iz TZGZ-a iznose podatke da su prošle godine ti turisti ostvarili poraste i dolazaka i noćenja od 19 posto.

“Brojna događanja tijekom ove godine obilježit će Godinu kulture Hrvatska-Austrija, u sklopu čega se i hrvatskoj i austrijskoj publici predstavljaju vrijedna ostvarenja prošlih epoha i današnjeg stvaralaštva, a manifestacijom Zagreb pozdravlja Austriju TZGZ se simbolično priključuje ovom bilateralnom projektu”, ističu iz TZGZ-a.

(Hina)