ZAGREB, 27. svibnja 2016. – Hrvatska turistička zajednica (HTZ) tijekom Europskog nogometnog prvenstva EURO promovirat će Hrvatsku i turizam u Parizu u sklopu hrvatskog paviljona na obalama Seine, gdje će se od 8. lipnja do 10. srpnja održavati nagradne igre, susreti, prezentacije i dr.

Naime, iz Glavnog ureda HTZ-a predstavili su Hrvatski paviljon na obalama Seine u Parizu za vrijeme EURO-a kao zajednički projekt ministarstava vanjskih i europskih poslova, znanosti, obrazovanja i sporta te turizma, Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i HTZ-a. Slične paviljone imat će i ostale 23 zemlje sudionice tog nogometnog prvenstva. Svi će biti smješteni na dijelu šetnice uz Seinu, od muzeja d’Orsay do Tour Eiffela, u duljini od 2,3 kilometra i na ukupnoj površini od oko 4,5 hektara.

Hrvatska turistička zajednica povodom nogometnog EURO-a promovira Hrvatsku i hrvatski turizam u Parizu

HTZ će u hrvatskom paviljonu imati posebno uređen prostor u kojem će informatorice posjetiteljima davati informacije o hrvatskoj turističkoj ponudi, dijeliti brošure te prikazivati promotivne filmove hrvatskih destinacija kao i snimljene pozdravne poruke članova hrvatske nogometne reprezentacije. U suradnji s partnerima organizirat će se i brojne nagradne igre, te dijeliti razglednice s potpisima hrvatskih igrača.

Ispred paviljona na oko 50 četvornih metara održavat će se glazbeni nastupi umjetnika iz Hrvatske, degustacije autohtonih gastro delicija, podjela suvenira HTZ-a i HNS-a, a pripremaju i posebni projekt nagradnog kviza koji će se pratiti na licu mjesta i na društvenim mrežama.

Ono što bi i dodatno moglo privući pažnju je veliki veliki foto zid aktualne nogometne reprezentacije na EURO-u ispred paviljona, za što je osmišljen i koncept prema kojemu će svi posjetitelji moći postati dijelom hrvatskog nogometnog tima, što će biti korišteno i u komunikaciji na društvenim mrežama.

Postavljanje tog paviljona trebalo bi biti do kraja idućeg tjedna.

IZVOR: HTZ/ Press