Na sjednici Turističkog vijeća Makarska na kojoj je za novog direktora izabran Jadran Puharić, raspravljalo se o iznajmljivanju stanova na “crno”.

Naime, nakon što je sedam članova TZ-ova Vijeća na čelu s predsjednikom, gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, jednoglasno usvojilo izvješća o radu i izvršenju programa Vijeća za prošlu godinu, a koja su se prije tri mjeseca našla na dnevnom redu TZ-ove Skupštine, povela se priča o suzbijanju nelegalnog iznajmljivanja stanova ljeti.

Prema Paunovićevim saznanjima, u Makarskoj je još jako puno “crnog” tržišta.

– Volio bih da se TZ Makarska u sljedeća dva do tri mjeseca ozbiljno uhvati i da se napravi kampanja usmjerena na nelegalne iznajmljivače kako bi se izvršio pritisak da se prihodi TZ-a još više povećaju, ali ne zbog toga što smo pohlepni, već zato što doista nije fer prema svim ostalim igračima u turističkom sektoru koji redovito plaćaju porez i boravišnu pristojbu po svim uzusima tržišnog gospodarstva – kazao je Paunović.

Kako stati u kraj “crnom” tržištu, gradonačelnika je upitao i Ivica Vuletić, član TZ-ova Vijeća, koji je kazao da brojni iznajmljivači čak odjavljuju apartmane u TZ-ovu sustavu pod izlikom da ih nisu iznajmljivali već nekoliko godina.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay