Tvrtka u Hrvatskoj u kojoj se lani najviše isplatilo raditi je zagrebačka podružnica talijanske korporacije KT – Kinetics Technology. Prema Fini, u KT-u je lani prosječna neto plaća iznosila čak 80.853 kune. Talijanski KT – Kinetics Technology nije se našao pri vrhu ovakvog popisa odjednom već je tu više-manje stalan gost. Godinu prije bio je na drugom mjestu, i to iza Adris grupe, a koje ove godine nema na popisu TOP10 s najvišim plaćama.

Na drugom mjestu je pak jedina tvrtka registrirana izvan Zagreba. Riječ je o splitskoj tvrtki Mejaši Prvi, poznatoj kao investitoru u najveći trgovački centar u Dalmaciji – Mall of Split. Ova je tvrtka lani isplatila prosječna neto primanja od 78.955 kuna.

Po tome je pretekla i svjetski poznatu konzultantsku kuću McKinsey & Company u čijoj je podružnici za jadransku regiju prosječna neto plaća lani iznosila 38.820 kuna. McKinsey je time zadržao svoju poziciju od godinu prije.

Na četvrtom mjestu je, i to ponovno, tvrtka Microsoft Hrvatska. Podružnica najveće softverske kompanije na svijetu, koja proizvodi Windowse, Outlook i Office365, u Hrvatskoj svojim zaposlenicima isplaćuje prosječnu neto plaću od 36.330 kuna. No, u odnosu na pretpandemijsku 2019. nešto ju je smanjila.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay