Projekt, koji je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda, nosi ime “Snažna žena – snažna zajednica”. Projekt je sufinanciran sredstvima kroz program “Zaželi”, a partneri na projektu su osim partnerskih općina i Centra za socijalnu skrb, Ispostava Solin i Hrvatski zavod za zapošljavanje​ – Regionalni ured Split.

– Cilj nam je ovom inicijativom pozitivno utjecati na radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici i omogućavanje dodatnog obrazovanja s ciljem boljeg statusa na tržištu rada – kazala je voditeljica projekta Marijana Pleština, dodajući kako se isti, pored zapošljavanja tzv. teže zapošljivih žena s nižom razinom obrazovanja, temelji i na povećanju kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju na području općine Klis (nositelj projekta) te na području tri partnerske općine pružanjem usluga pomoći u kući.

Ukupno je zaposleno 36 žena – u Klisu (10), Dugopolju (8), Dicmu (8) i Prgometu (10) – koje su osim zaposlenja ispunjenje pronašle i u brizi za osobe koje su u nekoj vrsti nepovoljnog položaja.

Reakcije su uistinu pozitivne s obje strane. Ne samo da je ženama drago što su se zaposlile, već uživaju provodeći vrijeme s krajnjim korisnicima.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay