Prijedlozi izmjena zakona o posredovanju u prometu nekretnina, o elektroničkoj trgovini, lovstvu, pružanju usluga u turizmu te zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, neki su od onih koje su nadležna ministarstva uputila u javnu raspravu, s obzirom da će inspekcijske poslove u tim područjima od 1. travnja ove godine preuzeti Državni inspektorat.

Kako se navodi u obrazloženjima prijedloga, Nacionalnim programom reformi za 2018., utvrđene su mjere za jačanje konkurentnosti gospodarstva i unaprjeđenje poslovnog okruženja, te s njima povezana mjera objedinjavanja gospodarskih inspekcija, kao temelj za učinkovitije obavljanje inspekcijskih poslova, koji se sada obavljaju u središnjim tijelima državne uprave.

Dodatno, kada je riječ o Zakonu o elektroničkoj trgovini, s obzirom da su od 2017. na snazi novi akti koji uređuju područje elektroničkog potpisivanja, potrebna je izmjena članka 11. zakona na način da se navede važeća zakonska regulativa, budući je Zakon o elektroničkom potpisu koji se navodi u članku izvan snage, navodi se u prijedlogu.

Cijeli članak možete pročitati na: glasistre.hr

Foto: Pixabay