Njemački proizvođači automobila zaostaju u razvoju e-mobilnosti, a proizvodnja automobila koji koriste fosilna goriva uskoro će biti povijest. Jesu li njemačke tvrtke dorasle novim zahtjevima, pitanje je koje se sve glasnije potavlja u Njemačkoj.

Budućnost privatnog prijevoza često se prikazuje u čistim, nježnim i tihim reklamnim spotovima: automobili koji tiho predu i bez štetnih emisija na gotovo praznim ulicama, kroz netaknutu prirodu ili u čistim gradovima bez prometnih gužvi voze opuštene ljude u ured ili kupovinu.

No, stvarnost je drugačija. To doživljavamo svaki dan: prometne gužve, buka, smrad posvuda. Prema njemačkoj Saveznoj upravi za motorni promet (KBA), tržišni udio električnih automobila u Njemačkoj značajno je porastao, ali još nije uistinu velik. Prije deset godina njihov je udio bio 0,02 posto u ukupnom broju automobila, a danas je 2,08 posto. To znači da svaki 50. automobil vozi isključivo na električni pogon, piše DW.

Ferdinand Dudenhöffer također smatra da Kina ima jasnu prednost: „Usporavamo. Ulaganja se odgađaju, a ulaže se u Kinu. Problemi sa saveznim proračunom pogoršavaju problem. Njemačka zaostaje. A stvari će postati jako teške nakon 2025. Tada će Kina dominirati. „Kinezi dominiraju globalnim tržištem električnih automobila”, kaže Dudenhöffer. On smatra da „u Njemačkoj vlada beznađe”.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Image by Peter Gottschalk from Pixabay