Gradska skupština prihvatila je i prijedlog odluke gradonačelnika o visini paušalnog poreza za djelatnosti iznajmljivanja i smještaja u turizmu. Visina paušalnog poreza određuje se u iznosu od 199,08 eura po krevetu, po smještajnoj jedinici u kampu i/ili kampodmorištu i po smještajnoj jedinici u objektu za robinzonski smještaj za naselja na području Grada Zagreba. Odluka stupa na snagu 1. siječnja 2024. godine.

Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak navečer je na sjednici prihvatila prijedlog gradonačelnika Tomislava Tomaševića za traženje ocjene ustavnosti odluke da gradska bolnica “Sveti Duh” postane državna.

Prihvaćen je i Tomaševićev prijedlog o izradi izmjena i dopuna Prostornog plana Grada Zagreba. Nisu prihvaćeni amandmani njegovog koalicijskog partnera SDP-a, pa su kod glasovanja suzdržani bili SDP-ovci te Zorislav-Antun Petrović iz Zelene alternative – Održivi razvoj Hrvatske zbog toga što u tom prijedlogu nije uklonjena lokacija kompostane u Brezovici, a Tomašević je rekao da pokreću proceduru za izmjenu Prostornog plana vezanu uz željezničku obilaznicu i brzu cestu, te da u Brezovici nemaju u planu raditi kompostanu.

Cijeli članak možete pročitati na: seebiz.eu

Foto: Pixabay