Presuda iz Strasbourga zaključno je, ocijenjeno je, poglavlje kolektivnog slučaja franak

Nakon što je Europski sud za ljudska prava (ESLJP) odbacio tužbe banaka protiv Hrvatske, iz Udruge Franak u subotu su poručili kako očekuju da sad Vrhovni sud RH konačno potvrdi pravo na obeštećenje svim potrošačima s konvertiranim kreditima.

Na redu je sada Vrhovni sud RH, kojemu je to snažan vjetar u leđa da konačno potvrdi pravo na obeštećenje svim potrošačima s konvertiranim kreditima, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu na kojoj je Udruga Franak govorila o posljedicama recentne presude ESLJP-a kojom su 1. prosinca odbačene tužbe banaka zbog kolektivnog slučaja franak.

Na konferenciji su govorili predsjednik Upravnog odbora Udruge Franak Elvis Sudar, koordinator ekonomsko-pravnog tima, Goran Aleksić, zatim Ana Herman, čiji je predmet C-567/20 iz konvertiranog kredita bio na Sudu EU te savjetnik Udruge Franak, odvjetnik Igor Metelko, priopćeno je, među ostalim, iz Udruge.

Nažalost, rečeno je, slučaj franak još nije zaključen za potrošače s konvertiranim kreditima, o čemu se odlučuje na Vrhovnom sudu upravo ovih dana.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay