Turisti s kojima je ekipa emisije Potrošački kod razgovarala nisu imali problema sa smještajem. Sezona je pri kraju, slobodnih apartmana ili soba zasigurno ima. No tako nije bilo na vrhuncu sezone. Naprotiv, znalo se događati da se isti smještaj rezervira nekoliko puta u istom terminu pa je jasno da su neki pritom ostali kratkih rukava, izvještava HRT.

Nino Dubretić, direktor turističke agencije, za emisiju objašnjava i zašto. Događa se, primjerice, da iznajmljivači zaborave “zatvoriti” vlastite rezervacije pa se dogodi “overbooking”.

– Ali ne zato što su im bolje cijene negdje došle, nego jednostavno ljudi zaborave, opuste se, ne očekuju last minute rezervacije i tako dalje, kaže.

Tu bi se dalo raspravljati o profesionalizmu iznajmljivača. No bilo je i slučajeva namjernog iznajmljivanja smještaja koji je već rezerviran, kažu u Udruzi za zaštitu potrošača Korana.

– Pritužba je bilo čak da je bilo i trudnica, i majki s malom djecom, vi dođete tamo i očekujete da ćete sljedećih 10 dana i 2 tjedna biti u nekoj destinaciji, i dočekaju vas vrata, odnosno nemogućnost, objašnjava Marina Novaković Matanić, predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Karlovac – Korana.

Rezerviran je smještaj jednostavno – iznajmljen drugome, onom koji je došao prije i vjerojatno po višoj cijeni.

– I onda su našli tu priliku da idu, zapravo na veliku štetu turista, i cijeloj našeg turizma, kako bi iskoristili tu poziciju i digli zapravo cijene. Možemo reći da je to stvarno nepoštena praksa, zaključuje Novaković Matanić.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay