Arhitekt je kazao kako je novi put do Dubrovnika duži i ako se nekom žuri brže će poći preko Neuma.

Poznati hrvatski arhitekt i urbanist Branko Silađin (86) u svojoj dugoj karijeri bio je na čelu niza projekata koji su ostvarili sintezu povijesnih slojeva i novog urbanog oblikovanja. No, kada je u pitanju Pelješki most, ima nekoliko primjedbi.

”Ni u primisli mi nije negodovanje, nažalost velik je broj onih koji to tako čitaju i reagiraju, ja samo pokušavam spustiti loptu umjetno politički stvorene i njegovane nacionalne euforije na zemlju. Ukazati na, nažalost, time stvorene, gotovo neizbježne, trajne i sigurno nepovoljne posljedice na ovaj bogomdani prostor, na gotovo nevjerojatne potencijale kontinuiteta kvalitetnog života u mogućem primjerenom odnosu Čovjeka i Prostora”, kazao je Silađin za Novi list.

Prokomentirao je kako je engleski novinar The Sunday Timesa vidio nedirnutu prirodu Pelješca ”do koje se može samo makadamskim cestama, a koja pruža uživanja u davno zaboravljenim vremenima”, dok ”mi ne vidimo nepotrebno trajno uništeni krajobraz, nužno uništen potrebama suvišne prometnice”.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay