Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) za 70 milijuna eura preuzima približno 25 posto udjela u kompaniji D Marinas, koja kao dio turske Dogus grupe upravlja s deset marina u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj, istaknuto je u utorak u Zagrebu na potpisivanju ugovora između EBRD-a i Dogus grupe.

Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Dogus holdinga Ferit F. Sahenk i prvi potpredsjednik EBRD-a Jurgen Rigterink, predsjednik uprave D Marinas Burak Baykan, regionalna direktorica EBRD-a za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku Vedrana Jelušić Kašić, direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe i drugi predstavnici Dogusa i EBRD-a.

To je ujedno najveća investicija EBRD-a u vlasničke udjele u sektoru turizma, a tom će se investicijom financirati razvojni planovi kompanije, uključujući i razvoj upravljanja marinama, buduće akvizicije i razduživanje, istaknuto je na potpisivanju.

Predsjednik Uprave Dogus grupe Ferit F. Sahenk istaknuo je da su ponosni što je EBRD prepoznao njihovu dugoročnu strategiju ulaganja u turizam, posebice u marine.

Cijeli članak možete pročitati na: nacional.hr

Foto: Shutterstock