Ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je izjavio kako su ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja važni zbog hrvatskih izvoznika, ali i da se s nekim zemljama dugo čeka potpisivanje takvih ugovora, među kojima i SAD-om.

Vlada je s današnje sjednice Saboru na potvrđivanje uputila zakonske prijedloge kojima bi se potvrdili ugovori o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s dvije zemlje, Kosovom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a na upite novinara prije sjednice Vlade ministar financija je rekao kako se to rješava i u “paketu je mjera koje pokušavamo učiniti”.

“Danas je to s dvije zemlje, s kojima imamo sigurno mogućnosti za veće suradnje. Ministar financija Kosova bio je prije nekog vremena i s njim smo vrlo brzo i lako potpisali taj ugovor, a za neke zemlje treba još proći neko određeno vrijeme, ponajviše mislim na SAD”, kazao je Marić.

Smatra i da nije pitanje koliko nepostojanje takvih ugovora šteti izvoznicima te da bi im sigurno bilo lakše raditi da se potpišu ti ugovori da nema mogućnosti nekakvog dvostrukog oporezivanja.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr