Nakon što je Hrvatska udruga poslodavaca nedavno predstavila prijedlog reformi o poreznom rasterećenju rada, o čemu smo pisali u LideruUdruga Glas poduzetnika svojim priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti, iskazuje podršku HUP-u i njihovim prijedlozima.

“Drago nam je što je i HUP primijetio da postoji problem u Hrvatskoj koji je nužno što prije riješiti kako bismo osigurali kvalitetan i dostojan život svih. Osim toga, svjesni smo problema da je veoma teško zadržati stare radnike, kao i privući nove, pogotovo zbog  visokih opterećenja koje imaju poduzetnici. Udruga Glas poduzetnika od osnutka, prije dvije godine, govori o potrebnim gospodarskim reformama koje će olakšati poslovanje poduzetnicima i obrtnicima te koje će potaknuti rast i razvoj hrvatskog gospodarstva, kao i povećanje plaća naših radnika.

Udruga Glas poduzetnika se od početka svog postojanja zalaže za promjene kako bi se pomoglo poduzetnicima i obrtnicima, te ponajviše da ih se rastereti od nepotrebnih parafiskalnih nameta i doprinosa. Mi se zalažemo za to da se postepeno smanji stopa PDV-a na 20 posto svima, a ugostiteljima i uslužnim djelatnostima odmah na 13 posto kako bismo doista imali konkurentan sustav u EU okvirima te da se smanje porezne stope na dohodak na jedinstvenih 10 posto, tzv. flat rate.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay