SREDIŠNJI državni ured za središnju javnu nabavu objavio je savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za nabavu novih automobila. Državni aparat tako potražuje nova 273 automobila, a između ostalog traži se 14 presretača, 46 motocikala za policajce, 19 automobila za obavljanje očevida prometnih nesreća, 25 automobila srednje klase i pet automobila više srednje klase. Poziv je objavljen jučer, u isto vrijeme kada je vlada predstavljala “plan za spas hrvatskog gospodarstva”.

Samo lani su nabavili oko 1000 vozila, ali nije im dosta

No, sudeći prema ovom potezu, vlada, čini se, nije svjesna gospodarske krize. Naime, država je za svoja ministarstva, a i urede, tijekom prošle godine nabavila oko 1000 vozila na što su potrošili više od 172 milijuna kuna. Tako su nedavno svoje nove automobile, i to Audije A6 50 TDI Quattro, čija je maloprodajna cijena oko 528 tisuća kuna, preuzeli potpredsjednici sabora. Do danas nismo saznali tko je odlučio da je baš takav luksuz potreban za obavljanje posla potpredsjednika sabora.

‘Država će znatan dio proračunskog novca potrošiti kako bi podigla autoindustriju, odnosno stranu ekonomiju”, ističe za Index Davor Huić, predsjednik udruge poreznih obveznika Lipa.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay