Tržište graditeljstva i nekretnina ulazi u novu fazu, primjereniju razvijenim državama. Malo pomaže inflacija, malo promjene zakonske regulative koje omogućavaju mirovinskim fondovima da izravno ulažu u nekretnine

Nema biznisa do nekretninskog biznisa – davni je to postulat u Hrvatskoj, kojega je svjestan gotovo svaki poduzetnik s nešto većom zalihom kapitala. Privlačnost ulaganja u nekretnine dodatno je pojačala inflacija, ali i promjene zakonske regulative koje omogućuju da u taj posao sada uđu i neki novi, prilično financijski moćni igrači. A sve to znači da ovdašnje tržište ulazi u novu, zreliju fazu, primjereniju razvijenim državama.

Koliko se nekretninska scena u Hrvatskoj mijenja, svjedoči i nedavna vijest iz domaćih medija da je zagrebačka gradska uprava izdala lokacijsku dozvolu za gradnju stambenog naselja u Dubravi sa 77 stanova. Iza projekta navodno stoji trgovački lanac Kaufland, koji ima četiri godine za dobivanje građevinske dozvole. Hoće li u Dubravi izrasti ‘Kauflandovi stanovi‘, u ovom trenutku još se ne može sa sigurnošću reći jer iz tog trgovca medijima nisu bili spremni objasniti hoće li se uistinu upustiti u stanogradnju ili će projekt prodati drugom investitoru.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pexels.com – Photo by Maria Sofia